En daar is nummer twee

De mollen van Petit Bois 250Toen we ons eerste boek "Youra en het XXste Konvooi" in handen kregen, besloten Wouter Polspoel en ik als Mechels schrijversduo verder te werken. Het duurde geen vijf minuten voor we een onderwerp gekozen hadden dat ons beiden interesseert: de mollen van Petit-Bois. We verlegden onze focus dus van de Tweede naar de Eerste Wereldoorlog en van de deportatietrein naar de ondergrondse oorlog.
 
"De Mollen van Petit-Bois" ligt eind januari in de boekhandel.
De mollen van Petit-Bois hebben niets te maken met het populaire TV-programma De Mol, maar wel met soldaten en mijnwerkers die tijdens de Eerste Wereldoorlog in dienst genomen werden om tunnels onder de vijandelijke linies te graven en die te laten ontploffen.
Minder gevaarlijk dan in de loopgraven zitten, dachten de meesten ... tenzij een deel van de tunnel instort en twaalf mollen als ratten in de val zitten ... 
 
Ja, Wouter en ik schreven ook ons tweede boek over een oorlogsthema. De wereldoorlogen boeien ons nu eenmaal. En ook al is er al heel veel over geschreven, er blijven nog heel veel boeiende en waargebeurde verhalen over die het verdienen om verteld  te worden.
Maar voor mensen die genoeg hebben van de oorlogen is er wel beterschap: we werken momenteel aan ons derde boek en dat gaat niét over de wereldoorlogen. "Muurziek" is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een Oost-Berlijns gezin dat in 1969 wil vluchten naar West-Berlijn. Je kan het boek verwachten in het najaar.
2020 wordt écht wel een productief jaar want in maart verschijnt - ook bij Uitgeverij Kramat - al mijn volgende boek, "De Oversteek". Het is het vijfde boek dat ik samen met Dirk Bracke schreef.