BFF-reeks neemt nieuwe start

bff3 ellafati 250Enkele jaren geleden begon ik verhalen te schrijven voor mijn BFF-reeks, een young-adultreeks over vriendschappen in moeilijke omstandigheden in het kader van brandend actuele thema's. De eerste twee boeken werden uitgegeven bij Uitgeverij Bakermat, maar die samenwerking stopte en dus bleven mijn volgende verhalen lange tijd op het schap liggen. Daar komt nu verandering in.

De BFF-reeks heeft een nieuwe uitgeverij gevonden: Uitgeverij Kramat, een dynamische uitgeverij die kwalitatief Nederlandstalig werk uitgeeft voor jongeren en volwassenen. De nummering van de BFF-reeks loopt gewoon door. Mijn nieuwe boek #BFF: Ella & Fati krijgt dus volgnummer 3.

Het boek gaar over twee Antwerpse meisjes, eentje van Joodse afkomst en eentje met Palestijnse roots, die elkaar per toeval leren kennen. Het klikt tussen de meisjes en ze willen graag samen een muziekgroepje beginnen. Maar kan dat wel? Mogen een Palestijns en een Joods meisje met elkaar optrekken?

Ondertussen schrijf ik aan het vierde boek in de BFF-reeks. Dat gaat over Amber en Kim, twee meisjes uit een nieuw-samengesteld gezin die elkaar aanvankelijk niet kunnen rieken of zien, maar gaandeweg beste vriendinnen worden. Dat boek mag je verwachten in 2020. Eerst komt er een ander boek van mij in de winkel dat ik samen met leraar Wouter Polspoel heb geschreven: "Youra en het XXste konvooi". Het is het unieke verhaal van drie jongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog een trein vol Joodse gevangenen op weg naar de dood tot stilstand brengen.